Tony Martin begint klassieke campagne in Omloop het Nieuwsblad

Tony Martin begint klassieke campagne in Omloop het Nieuwsblad
  • Afbeelding van Tony Martin Tony Martin

Op zaterdag 27 februari wordt het klassieke voorjaar traditioneel geopend met de Omloop het Nieuwsblad. De organisatie van de 71e editie heeft een meer dan behoorlijk startveld met daarbij Sagan, Terpstra, Boonen, Van Avermaet en nog een aantal verrassende namen waaronder de Duitser Tony Martin.

Voor Tony Martin was het deze winter tijd om zich om te scholen van tijdrijder pur-sang naar meer een renner van het klassieke type. Op de deelnemerslijst van de Omloop het Nieuwsblad prijkt zijn naam opvallend tussen die van Boonen en Terpstra. In een portret dat Rouleur  maakte met de Duitser zegt "Der Panzerwagen" dat de overwinning in de Tour de France in de kasseienrit hem het laatste zetje gaf. "Dit is de juiste tijd voor mij om het te doen". Maar, zegt Martin ook, "Dit eerste jaar draait het vooral om ervaring op doen en kijken hoe het gaat. Het is toch weer heel anders dan tijdrijden, maar ik heb al een beetje meer leren wringen en wroeten in de woestijn van Dubai voor Kittel in de voorbereiding op een massasprint".

Naast Etixx-Quick-Step hebben BMC en Tinkoff sterke blokken. Bij Team Sky is het opvallend dat de winnaar van verleden jaar (Ian Stannard) niet op de deelnemerslijst staat. Daarentegen staat landgenoot Danny van Poppel voor de eerste keer aan het vertrek in de opener van het Vlaamse wielerseizoen.

Voor de volledige voorlopige deelnemerslijst kan u hier terecht:

Voorlopige deelnemerslijst Omloop het Nieuwsblad