Verrassend: Contador niet van plan te stoppen

Verrassend: Contador niet van plan te stoppen

Als we het Spaanse AS mogen geloven is de kans groot dat Alberto Contador dan toch doorgaat na dit seizoen. Eerder maakte hij bekend te willen stoppen na dit seizoen, maar de Spanjaard geeft toe bezig te zijn met de voorbereidingen voor een nieuwe wielerploeg.

El Pistolero geeft te kennen dat hij naast de Tour de France bezig is met nog een project. Hij wil een nieuwe wielerploeg starten dat op het hoogste niveau mee kan doen. "De kans dat het doorgaat is op dit moment 50%. Met dat team zou ik aan de Tour mee kunnen doen". Het team lijkt steeds dichter bij de realiteit te komen. "De voorwaarde is wel dat ik op het hoogste niveau mee kan doen, want ik wil dat mensen me herinneren als een renner die alleen maar op hoog niveau geacteerd heeft. Als ik tekort kom in de aankomende Tour de France dan zet ik snel mijn fiets aan de kant, maar ik denk dat dit niet het geval zal zijn, omdat ik een hele goede winter achter de rug heb".

De namen Riis, Alonso en Steven de Jongh zoemen al door de wandelgangen, omdat alle drie heren de ambitie hebben om een eigen wielerploeg te starten. Echter zal de toekomst uitwijzen wat de plannen van El Pistolero zijn.