FABIO ARU WINT VUELTA A ESPAÑA

FABIO ARU WINT VUELTA A ESPAÑA
  • Fabio Aru Fabio Aru

Fabio Aru heeft de Vuelta a España 2015 gewonnen. Voor de Italiaan van Astana is het de eerste overwinning van een grote ronde. De slotetappe in de straten van Madrid was eindelijk een prooi voor John Degenkolb (Giant-Alpecin), net voor Danny van Poppel (Trek).

Het sleutelmoment van de winst van Fabio Aru zat in de voorlaatste etappe, waarin hij Tom Dumoulin uit de rode leiderstrui reed. De Vuelta van dit jaar kende - net zoals voorgaande jaren - veel aankomsten bergop. Aru finisthe vaak in de top-10 van deze ritten, waardoor hij al snel in de rode trui kwam te zitten.

De Italiaan raakte na vijf dagen de leiding kwijt aan Joaquim Rodriguez in etappe 16. Een dag later greep Dumoulin de macht via de tijdrit, maar Aru trok alles recht in de voorlaatste etappe.

Eerste grote ronde

Voor Aru is de Vuelta de eerste grote ronde die hij op zijn naam schrijft. De 25-jarige Italiaan eindigde vorig jaar derde in de Giro d'Italia en vijfde in de Vuelta. Dit jaar moest de renner van Astana alleen zijn meerdere erkennen in Alberto Contador tijdens de Ronde van Italië.

Dit jaar houdt Aru in de Ronde van Spanje in het algemeen klassement Joaquim Rodriguez (op 57 seconden) en Rafal Majka (op 1:09) achter zich. Dumoulin is de beste Nederlander op plek zes.