Eneco TOUR: Strijd tussen topsprinters en klassiekerrenners

Eneco TOUR: Strijd tussen topsprinters en klassiekerrenners

Vandaag begint de Eneco Tour met een rit in lijn rondom Bolsward. Na de vermoedelijke massasprint trekken de renners dan direct naar het zuiden, om in de zuidelijke Nederlandse provincies en België verder te rijden. De topsprinters en klassiekerrenners kunnen hun hart ophalen.

Vandaag begint het peloton met een mini-versie van de Elfstedentocht (alleen Dokkum en Leeuwarden worden niet aangedaan) en dit zou normaal gesproken een prooi moeten zijn voor de snelle mannen. Topfavoriet is André Greipel. De Duitser was met vier etappezeges in de Tour de France al oppermachtig, en wil deze goede vorm graag doorzetten in Nederland en Belgie. De concurrentie komt uit de hoek van Tom Boonen, Moreno Hofland, Arnaud Démare en de delegatie Italianen. Sacha Modolo, Elia Viviani en Giacomo Nizzolo zullen ook graag willen winnen in Friesland.

Na de 3 eerste vlakke etappes zal de focus op het algemeen klassement komen te liggen. De tijdrit in Hoogerheide is met 14 kilometer niet heel lang, maar zou wel al een paar verschuivingen in het klassement kunnen opleveren. Specialisten als Wilco Kelderman en Lars Boom kunnen proberen hier de slag te slaan. Vervolgens zullen de wegen van de voorjaarsklassiekers worden bereden, en dan komen de bekende namen weer tevoorschijn. Tim Wellens zal graag zijn titel willen verdedigen, maar na een mislukte Tour is het de vraag hoe sterk de Belg daadwerkelijk is.Verder zullen Greg van Avermaet, vorig jaar winnaar van de etappe naar Geraardsbergen, en Philippe Gilbert, onlangs nog tweede in San Sebastián, weer hoge ogen gaan gooien. Voor de Nederlanders zullen Kelderman, Boom en nationaal kampioen Niki Terpstra dromen van een mooi klassement. Het belooft een mooi spektakel te worden!