HomeNieuwsVan Gendt Europees kampioen BMX, Smulders derde

Van Gendt Europees kampioen BMX, Smulders derde

IMG_4120_1 Lou Designs & Photography

Twan van Gendt is in Erp Europees kampioen BMX geworden. Hij deed dit op overtuigende wijze door al zijn races te winnen. Van Gendt werd vorig weekend ook al Nederlands kampioen en is dus goed op dreef richting het wereldkampioenschap. ,,Ik droomde er als klein kind al van om Europees kampioen te worden bij de Elite, super! Het winnen van de titel voor thuispubliek is een kleine troost voor het wereldkampioenschap van vorig jaar, toen we het met het hele team verpest hadden. Ik ben kapot, maar ga met zelfvertrouwen richting Zolder.” Ook Niels Bensink en Niek Kimmann stonden in de finale. Bensink werd netjes tweede achter Van Gendt, al was dat besef na de wedstrijd nog niet aanwezig. ,,Ik was de dag eigenlijk zonder verwachting ingegaan. Ik heb het gewoon rondje voor rondje gedaan. Ik had het totaal niet verwacht. Mijn benen waren eerlijk gezegd niet top fit vandaag. Ik zal dit nooit vergeten, tot nu toe mijn beste prestatie.” Kimmann ging in die finale hard onderuit en dacht alleen maar: ,,als er nu maar niemand over me heen rijdt.” In zijn eerste manche kwam Kimmann nog spectaculair terug na een foutje bij de start. Maar in de finale was het helaas snel afgelopen.

IMG_4645_1 Lou Designs & Photography

Smulders derde
Bij de Elite Women ging Elke Vanhoof er met de winst vandoor door Simone Christensen te kloppen. Laura Smulders werd derde en kon daar na afloop goed mee leven. ,,Ik wilde gewoon lekker mijn rondjes fietsen. Vorig weekend (op het NK, red.) ging het heel goed en mijn starts waren hier weer beter dan toen. Toch kon ik net niet bij Elke komen. Ik lag volgens mij vijfde of zesde, maar uiteindelijk ben ik terug gekomen naar de derde plaats. Het was een goed rondje.”

Huisman
Bij de junioren werden Koen van der Wijst en Ruby Huisman allebei tweede en konden dus terugkijken op een geslaagde dag. Van der Wijst kwam met een ontzettende ‘oerkreet’ de over finish en was dolenthousiast met zijn uitslag. Huisman was tevreden en keek na de huldiging terug op haar finale. ,,De bult voor de eerste bocht ging goed, lekker springen.” En daar lag uiteindelijk het verschil met de andere meiden.

 

BMX

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...