Lotto-Jumbo mikt op Markus in World Ports Classic

Lotto-Jumbo mikt op Markus in World Ports Classic

Als het in de World Ports Classic komend weekend op een massasprint uitdraait, dan is Barry Markus daarvoor de aangewezen man bij Lotto-Jumbo. De 23-jarige sprinter heeft duidelijke ambities voor het Nederlands-Belgische tweeluik. ,,Ik ben heel gemotiveerd en wil een resultaat pakken. Ik heb veel en hard getraind en ga volgende week ook nog een paar keer achter de scooter trainen", zegt hij op de ploegwebsite.

Vorig jaar eindigden beide etappes van de World Ports Classic in een massasprint. Dat kan dit jaar zomaar eens anders zijn, denkt ploegleider Merijn Zeeman. ,,Het parkoers biedt met zijn smalle en open wegen alle ingrediënten voor een attractieve koers, maar dan moet het wel waaien. Vorig jaar was het heel mat."

,,Als we net zoals toen twee gecontroleerde wedstrijden met massasprints krijgen, hebben we Barry", gaat Zeeman verder. ,,Het kunnen zoals gezegd ook harde koersen worden. Als er momenten zijn dat we iets kunnen forceren, gaan we daar zeker naar kijken. Daar hebben we de renners ook voor en bovendien kan zoiets in het voordeel zijn van Barry."
De Selectie: Brian Bulgac, George Bennett, Tom Leezer, Barry Markus, Timo Roosen, Mike Teunissen, Robert Wagner en Kevin De Weert.