Ritwinst voor Vermeulen in Olympia's Tour

Ritwinst voor Vermeulen in Olympia's Tour

Jeff Vermeulen (Piels) heeft de vierde etappe in Olympia's 3M Tour gewonnen. Vermeulen was in Diegem de snelste in de massasprint. Wim Stroetinga van Parkhotel Valkenburg CT, die in Ureterp en Reuver won, werd tweede en Coen Vermeltfoort van Join's De Rijke eindigde als derde. Zijn ploeggenoot Jetse Bol blijft leider in het algemeen klassement met een voorsprong van 18 seconden op Bob Schoonbroodt van Parkhotel Valkenburg CT.

Vermeulen was blij met de overwinning, maar vanzelf ging het niet: ,,Het was een pittige aankomst. Elmar Reinders zette me fantastisch af. Ik wist dat als ik voor de twee laatste knikjes op kop zat kon winnen. Stroetinga en Zanotti kwamen er nog tussen, maar ik kon het net houden. Ik baalde van gisteren en ook wel van de rit in Gendringen, dus het voelt zeker als een soort van revanche."

De koers werd gekleurd door een kopgroep van negen man die ruim twee minuten voorsprong namen, maar in de slotfase toch het hoofd moesten buigen voor het peloton. De negen waren René Hooghiemster, Twan Castelijns (Baby Dump Cyclingteam), Jochem Hoekstra, Rens te Stroet (Cycling Team Jo Piels), Stef Krul (Metec-TKH), Martijn Budding (Rabobank Development Team), Melvin van Zijl (Team 3M), Floris Gerts (BMC Development Team) en James Shaw (Lotto Soudal U23). De ontsnapping leverde Hoekstra de bolletjestrui op..

Olympia’s 3M Tour gaat zaterdagochtend verder met een individuele tijdrit in Delft.