Slagter wil laten zien dat hij 'het nog kan'

Slagter wil laten zien dat hij 'het nog kan'

Tom-Jelte Slagter begint morgen (zaterdag) vol revanchegevoelens aan de Giro d'Italia, waarin hij zich naast het ondersteunen van kopman Ryder Hesjedal gaat richten op het behalen van dagsucces. ,,Mijn doel is om nu te tonen dat ik in vorm ben en dat ik het nog kan", zegt de renner van Cannondale-Garmin aan de vooravond van de Italiaanse wielerronde tegen Nu.nl.

Het seizoen is tot nu toe moeizaam verlopen voor Slagter, die één jaar eerder al enkele mooie overwinningen op zijn naam had staan. ,,In principe wil ik wel revanche", is hij duidelijk. ,,Gelukkig zijn er in de Giro meerdere mogelijkheden om voor een ritzege te gaan. Het was natuurlijk lekkerder geweest om hierheen te gaan met een overwinning of een paar goede uitslagen op zak, maar ik voel me goed en heb mijn dagen al uitgekozen."

Naast revanchegevoelens is ook het verdienen van een nieuw contract voor Slagter een goede drijfveer tijdens deze Giro. ,,Dat is een mooie bijkomstigheid als ik goed ben en iets kan laten zien, al wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat ik na de Giro meteen kan tekenen. Tegenwoordig heb je echt uitslagen nodig om weer een nieuw contract te krijgen."