Kelderman niet topfit voor Gold Race

Kelderman niet topfit voor Gold Race

Wilco Kelderman rijdt zondag zijn eerste Amstel Gold Race. De renner van Lotto-Jumbo had graag voor een topresultaat gegaan, maar door ziekte vorig weekend moet hij zijn ambities in de kast zetten. Dat meldt Lotto-Jumbo op haar website.

,,Wilco zou graag in de toekomst goed willen rijden in de klassiekers. Hij zou dat dit jaar al gedaan hebben, maar we moeten onze doelstellingen bijstellen na afgelopen weekend", vertelt ploegleider Zeeman. ,,Wilco is niet op zijn best. Zonde, aangezien hij van de Gold Race een groot doel maakte dit seizoen. Het is - weliswaar op een andere manier - nog steeds een belangrijke wedstrijd voor hem. Hij kan nu ervaring opdoen. En ervaring is de sleutel in de heuvelklassiekers."

Kelderman zelf kijkt uit naar de klassiekers. ,,Ik ben nog steeds verkouden, dus helaas ben ik niet in goede vorm. En in de Amstel moet je 100% in conditie zijn. De laatste tijd ging alles goed, maar de Gold Race komt te vroeg. Misschien kan ik nog wat betekenen."

Paul Martens is nu de kopman van Lotto-Jumbo aankomende zondag. ,,In het verleden liet hij al zien dat hij hier goed kan finishen. Een top tien is een aantrekkelijke en ambitieuze doelstelling", vertelt Zeeman. Het belangrijkste is volgende de ploegleider dat Lotto-Jumbo zondag vooraan te zien is. ,,De Amstel Gold Race is onze thuiskoers. Het is een belangrijke wedstrijd voor onze sponsoren. We willen ons heel graag laten zien."