Broer Vanmarcke in ploegleiderswagen Lotto-Jumbo

Broer Vanmarcke in ploegleiderswagen Lotto-Jumbo

Ken Vanmarcke, broer van klassiekerkopman Sep, is de rest van het seizoen als stagiair toegevoegd aan de ploegleidersstaf van Lotto-Jumbo. De Belg volgt een opleiding tot trainer en zit woensdag in de Scheldeprijs voor het eerst achter het stuur, samen met Merijn Zeeman. Lotto-Jumbo start in de sprinterskoers met de snelle Barry Markus, Tom Van Asbroeck en Moreno Hofland als troefkaarten. Zeeman: ,,Voor een van de drie gaan we dan alles doen om hem aan zo’n goed mogelijk resultaat te helpen. Het is duidelijk dat we niet de topfavorieten in huis hebben, maar alle drie onze sprinters zijn grote talenten en met een goed strijdplan is een uitschieter mogelijk.”

 

Markus is de laatste weken aardig op dreef, met enkele ereplaatsen als gevolg. ,,Ik voel dat het qua vorm wel goed zit, in Dwars door Drenthe en Nokere Koerse ging het best aardig”, zegt de sprinter, die daar tweede en zevende werd. ,,Het is in de Scheldeprijs altijd lastig om goed gepositioneerd te zitten, maar Moreno, Tom en mijzelf hebben we drie renners die zich goed kunnen plaatsen.”

 

De selectie: Tom Van Asbroeck, Rick Flens, Moreno Hofland, Barry Markus, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants