Vanmarcke: 'Mijn benen verkrampten helemaal'

Vanmarcke: 'Mijn benen verkrampten helemaal'

Sep Vanmarcke kijkt enigszins teleurgesteld terug op Gent-Wevelgem, waarin de kopman van LottoNL-Jumbo als zesde eindigde. ,,Ik heb me puur op karakter nog een paar keer teruggeknokt, maar uiteindelijk hield het gewoon op", zegt hij op de ploegwebsite.

Met nog tien kilometer tot de finish in Wevelgem maakte Vanmarcke deel uit van een kopgroep van zes renners. Uitzicht op de zege had hij op dat moment echter al niet meer. ,,Op dat moment waren mijn benen al helemaal leeg. Na ongeveer 185 kilometer koers verkrampte ik. Het was alles bij elkaar een ontzettend zware race. De wind, de regen en de kou zorgden ervoor dat ik niet meer de kracht in mijn benen had. Wat dat betreft ben ik heel teleurgesteld over hoe het is verlopen. Ik heb me puur op karakter nog een paar keer teruggeknokt, maar uiteindelijk hield het gewoon op."

Ploegleider Nico Verhoeven berustte al snel in de teleurstelling. ,,Het is natuurlijk spijtig, maar hij heeft echt alles eruit gehaald. Dan moet je uiteindelijk toch tevreden zijn met deze zesde plaats. Hoger had hij niet kunnen eindigen."