Seo beste vluchter in Langkawi

Seo beste vluchter in Langkawi

Joon Yong Seo (KSPO) heeft de vijfde etappe in de Tour de Langkawi gewonnen. In de etappe tussen Kuala Terengganu en Kuantan was hij zijn zeven medevluchters de baas. Novardianto Jamalidin (Pegasus) werd tweede, Adiq Othman (Terengganu) derde. Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) blijft leider in het klassement.

Met tweehonderd kilometer was de vijfde etappe veruit de langste in deze Tour de Langkawi. Het eerste uur hadden de renners wind in de rug en werd er een gemiddelde van 51 kilometer per uur gehaald. Pas na dit eerste uur kwam een vlucht op gang die van het peloton de zege in de schoot geworpen kreeg: Sea Keong Loh (Maleisische selectie), Maher Hasnaoui (Sky Dive Dubai), Joon Yong Seo (KSPO), Patria Rastra en Novardianto Jamalidin (Pegasus), Yasuharu Nakajima (Aisan Racing Team), Adiq Othman (Terengganu) en Sebastián Molano (Colombia) vormden de kopgroep. Niemand van deze acht stond dicht in het klassement, dus konden de vluchters hun gang gaan.

Op tien kilometer van de streep viel Joon Yong Seo aan. De Koreaans kampioen tijdrijden werd niet meer teruggepakt. Het peloton kwam een hele tijd later over de streep.