Lampaert slaat toe in West-Vlaanderen

Lampaert slaat toe in West-Vlaanderen

Yves Lampaert heeft de eerste etappe in de Driedaags van West-Vlaanderen op zijn naam geschreven. De renner van Etixx-Quick Step nam tevens de leiderstrui over van de Rus Anton Vorobyev, die gisteren (vrijdag) de proloog won.

Lampaert maakte deel uit van een kopgroep van vijf renners, die met nog meer dan vijftig kilometer te gaan wegsprongen uit het peloton. Naast Lampaert bestond deze groep uit Tosh Vandersande (Lotto-Soudal), Alexis Gougaerd (AG2R), Sander Cordeel (Vastgoedservice-Golden Palace) en Mirko Selvaggi (Wanty-Groupe Gobert).

Klassementsleider Vorobyev rook onraad, want Lampaert (vierde) en Gougaerd (zesde) stonden kort in het klassement. Wat volgde was een spannende strijd, waarin de ploegmakkers van Vorobyev uit alle macht probeerden de kloof te dichten. Dat lukte uiteindelijk niet.

Lampaert rekende in de eindsprint af met zijn vluchtmakkers. Vandersande eindigde als tweede, Gougaerd werd derde. De pelotonsprint werd gewonnen door de Nederlander Danny van Poppel (Trek Factory Racing). Wesley Kreder (Roompot-Oranje Peloton) finishte als tiende.