Dekker gaat werelduurrecord aanvallen

Dekker gaat werelduurrecord aanvallen

Thomas Dekker heeft bekend gemaakt begin volgend jaar het werelduurrecord aan te vallen. Dekker vertelt in het Algemeen Dagblad tevens dat hij begin volgend jaar niet in het peloton zal rijden maar zich zal richten op het uurrecord. ,,Het zal een van de zwaarste beproevingen uit mijn leven worden, maar dat maakt me niet uit" vertelt de Noord-Hollander. ,,Ik ben er niet bang voor. Ik zet er de komende maanden alles voor opzij. Ik stop alles wat ik in me heb in dat ene uur."

De 30-jarige renner vatte het plan op om het werelduurrecord aan te vallen toen hij van zijn ploeg Garmin-Sharp hoorde dat het contract niet verlengd zou worden. ,,Ik was teleurgesteld, maar het opende ook nieuwe deuren. Ik ben niet klaar met wielrennen maar wel met een rol in de marge."

Wat Dekker gaat doen na zijn aanval op het werelduurrecord is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat hij niet in het peloton te vinden zal zijn begin volgend jaar. ,,Het kan mijn laatste kunstje zijn. Misschien stop ik wel met het werelduurrecord op zak, misschien ga ik door." De poging om het werelduurrecord aan te vallen staat gepland in het voorjaar van 2015. Waar en wanneer is op dit moment nog niet duidelijk.