Mol vervolgt loopbaan bij De Rijke

Mol vervolgt loopbaan bij De Rijke

Wouter Mol rijdt komend seizoen voor De Rijke. De oud-winnaar van de Ronde van Qatar komt over van de Belgische Continentale-formatie Veranclassic-Doltcini. Mol begon dit jaar in het shirt van zijn club HRTC Hoorn, maar nadat Martijn Keizer van Veranclassic de stap naar Belkin maakte, kwam er plaats voor Mol. De Noord-Hollander vond na het stoppen van Vacansoleil-DCM geen nieuwe profploeg.

Mol aast in 2015 op succes in een 1.1-koers: ,,Ik heb die wedstrijden al vaak op het podium gestaan, maar ik wil er nu weleens een winnen. Verder is net NK een doel voor komend jaar. Maar vooralsnog wil ik een goede winter draaien, wat dat is door verschillende oorzaken ook al twee jaar geleden.”

De nieuwe teamchef Frank Kwanten heeft hoge verwachtingen van Mol, met wie hij eerder bij Vacansoleil—DCM samenwerkte. ,,Wouter geeft rust, brengt een hoop ervaring mee en zorgt voor balans in de ploeg. Daarnaast is hij zeer gemotiveerd en breed inzetbaar. Hij is een belangrijke schakel in de mix van ervaren renners en jonge talenten, die een stap omhoog willen maken.”