Wereldtop dames naar Boels Rental Ladies Tour

Wereldtop dames naar Boels Rental Ladies Tour

De Boels Rental Ladies Tour heeft nagenoeg de complete wereldtop aan de start. Rensters als Marianne Vos, Emma Johansson, Giorgia Bronzini en Ellen van Dijk maken hun opwachting in de vijfdaagse koers die op 2 september in Tiel van start gaat.

Vanzelfsprekend staat Ellen van Dijk als regerend winnares van de Boels Rental Ladies Tour aan de start. De wereldkampioene tijdrijden zal van zich laten spreken al is de tegenstand dit jaar van groot formaat. Marianne Vos maakt haar rentree in de Boels Rental Ladies Tour nadat ze vorig jaar aan de kant stond vanwege een rugblessure.

Voor de sprintsters zal er een goede gelegenheid zijn op een overwinning, Kirsten Wild is een belangrijke naam die hiervoor in aanmerking komt. Wild won in de vorige editie twee ritten en wil dit jaar wederom indruk maken. Ook meervoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini kan hier hoge ogen gooien.

De wedstrijd begint op 2 september met een korte tijdrit in Tiel waar een dag later ook de start en finish van de tweede etappe ligt. De wedstrijd finisht op 7 september met een heuvelachtige aankomst in Zuid-Limburg waarbij de streep op de Geulhemmerberg te Berg en Terblijt ligt.