Basso keert terug in de ploeg van Riis

Basso keert terug in de ploeg van Riis

Ivan Basso rijdt de komende twee jaar voor Tinkoff-Saxo en keert dus terug op het oude nest. De Italiaan reed eerder van 2004 tot en met 2006 voor de ploeg van Bjarne Riis, die toen nog CSC heette. Basso won namens het team de Giro en werd tweede en derde in de Tour, maar kwam in opspraak door Operaciòn Puerto. Er doken bloedzakken van de Italiaan op in het onderzoek, waarna Basso toegaf 'de intentie gehad te hebben doping te gebruiken'.

Basso (36) reed nadien kortstondig voor Discovery Channel en na een korte schorsing voor Liquigas en opvolger Cannondale, de ploeg waarvoor hij nu nog koerst. ,,Ik begin weer op nul, met de toewijding en het enthousiasme van een neoprof, maar met het hoofd en de ervaring van een veteraan. Ik ben erg onder de indruk van het project van Oleg Tinkov. Het is de beste ploeg van de wereld en ik ben er trots op dat ik daar mag rijden."

De ploeg van de rijke Rus Tinkov trok ook al Basso's ploeggenoot Peter Sagan aan, terwijl ook Alberto Contador en Rafal Majka voor het team koersen.