Nieuw zadel Prologo in kleuren van wereldkampioen

Nieuw zadel Prologo in kleuren van wereldkampioen

De Italiaanse zadelfabrikant Prologo heeft haar topzadel Nago Evo een nieuw gezicht gegeven. Geïnspireerd door wereldkampioen Rui Costa werden regenboogstrepen toegevoegd aan het design en werden ook op technisch vlak enkele veranderingen doorgevoerd.

StijfheidDe ‘neus’ van het zadel loopt een stuk scherper af. De nieuwe vorm is bedoeld om ??eventuele drukpunten te ontlasten tijdens maximale inspanningen. Daarnaast is de stijfheid van de carbon rails verhoogd en is er zo’n tien gram van het oorspronkelijke gewicht afgeschaafd. Ook dit Prologo zadel beschikt over het gepatenteerde CPC oppervlak. CPC is een rubberachtig materiaal dat bestaat uit duizenden 'schoorsteen'-achtige vormen die de renners in positie houden en het comfort verhogen.

Rui Costa is te spreken over het nieuwe zadel. ,,Dankzij het CPC-systeem kan ik op mijn zadel blijven zitten zonder dat ik de hele tijd schuif. Ik denk dat het CPC-systeem en Prologo zadels goede vrienden voor mij zullen zijn tijdens mijn wielerseizoen."