decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Willem Sipkema
Datum

Blijlevens: "Het voelt alsof ik een tweede kans krijg"

Jeroen Blijlevens begint dit jaar als ploegleider van WM3 Pro Cycling. Na zijn avontuur bij Rabo-Liv heeft de Brabander een aantal jaren werkloos vanaf de zijlijn moeten toekijken. Marianne Vos maakte zich persoonlijk sterk voor de komst van Blijlevens die na zijn dopingbekentenis werd geschorst drie jaar geleden.

In het Europese hoofdkantoor van Shimano werd WM3 Pro Cycling voorgesteld aan pers en publiek. "Het is drie jaar geleden dat ik ploegleider was. Er is een hoop gebeurd. En nu ben ik blij met een tweede kans. Het werd me afgepakt, natuurlijk was dat mijn schuld. Je hebt er ook altijd mee rondgelopen. Het voelt als een bevrijding dat ik het heb kunnen vertellen, maar het is geen mooie tijd geweest. Aan de andere kant kan ik er ook wat mee doen. Als je signalen ziet, kun je meteen vragen gaan stellen", zegt Blijlevens tegen Omroep Brabant.

Vos

Marianne Vos legt uit waarom zij in Blijlevens de ideale ploegleiderleider zag. "Het was niet echt een vraag wie we moesten hebben. We hebben al een fijne samenwerking gehad, het voelde meteen weer als vanouds. Hij is op zijn plek. Tactisch gezien is hij een meesterbrein."