decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Wietze Willem Mulder
Datum

Moddergooien in Van der Poel-controverse gaat gewoon door

Het is hommeles in het veldrijden. Niels Albert verbaast zich over het feit dat Adrie van der Poel zich met het WK-parkoers bemoeit, maar volgens 'de vader van' weet de Belg helemaal niet waar hij het over heeft.

De storm rondom het feit dat Adrie van der Poel, de vader van, meehelpt aan het WK-parkoers, is nog niet gaan liggen. Mathieu noemde Niels Albert - teammanager van Wout Van Aert - gisteren een 'janker' en nu reageert Albert weer op die woorden.

"Ik had een ander taalgebruik verwacht van een kampioen als Mathieu, echt waar", zegt Albert in Het Laatste Nieuws. "Ik ben daar van geschrokken. Hij wordt er zelf niet beter van door mij ‘janker’ te noemen. Geloof me, ik zou op mijn beurt giftig kunnen reageren op die tweet, maar dan breekt de hel helemaal los. Dus toon ik me de slimste en laat ik het hierbij."

Ook de hoofdrolspeler zelf, Adrie, reageerde. In BN/De Stem zegt hij dat Albert niet waarover hij het over heeft.

"Ik snap echt niet waar Albert zich druk over maakt", zegt Van der Poel senior tegen de Brabantse krant. "Hij moet zich eerst eens goed laten informeren voor hij wat roept. Ik heb het parkoers helemaal niet getekend en sla met mijn bouwploeg alleen de paaltjes in de grond, plaats de hekken en hang de reclamedoeken op. Zoals het op de tekening staat."

Foto: Cor Vos