decoration-one loader
decoration-one
Tekst
Matthijs Klerkx
Datum

Van der Poel na eindzege Superprestige: '8 op 8 had mooier geweest'

Mathieu van der Poel bekroonde zijn goede veldritwinter met zijn 20ste zege. De Nederlands kampioen was de beste in Middelkerke.

Op de vraag van Play Sports of het voor de hand lag dat hij de eindzege in het regelmatigheidsklassement ging pakken, was het antwoord van de Kapellenaar: "Dat is misschien te simpel gezegd." Voorafgaand aan de laatste cross van de Superprestige bedroeg de voorsprong van de Nederlands kampioen op wereldkampioen Wout van Aert vijf punten.

Maar er stond geen maat op Van der Poel. In de vierde van zeven rondes reed hij solo weg, waarna hij iedere ronde wat verder uitliep op de wereldkampioen. "Ik doe dit heel graag", aldus de jongste zoon van Adrie. "Op dit parkoers kun je namelijk je eigen ding doen. Je moet jouw eigen tempo rijden en als je goed bent, dan maak je het verschil vanzelf."

Dat verschil maakte de Nederlander van Beobank-Corendon vooral in de zandstroken. "Maar die gingen in de opwarming veel beter", erkende de winnaar achteraf. "Tussen de vrouwencross en onze cross waren ze nog eens over die zandstrook gegaan om hem recht te trekken. Daardoor ging je er de eerste twee, drie ronden langzaam door." Later in de cross ging het beter. "Maar ja, als je voorsprong hebt, dan rijd je er makkelijker en beter door. Je neemt dan rust van tevoren omdat je weet dat er een kritisch punt aan komt."

Eindzege

Met zijn zevende winst in acht Superprestige-crossen stak Van der Poel ook de eindzege in het regelmatigheidsklassement op zak. "Dit is een belangrijke eindzege voor mij", vertelde hij na de aankomst. "8 op 8 crossen winnen had heel mooi geweest, nog veel mooier zelfs. Maar ik ben heel tevreden met de eindzege."

Foto: Cor Vos