VIDEO: Küng rijdt ploeggenoot Pinot finaal aan gort in de wind

Koersen en de wind, je zou er een heel boek over kunnen schrijven. Gisteren in Parijs-Nice was er in ieder geval weer voer voor een nieuw hoofdstuk toen op zo'n tien kilometer van de finish de boel andermaal op de kant ging. Het leverde prachtige beelden op.
pinot

Bestaat er iets mooiers dan wielrenners die het opnemen tegen de natuurlijke luchtbeweging van de atmosfeer (de Wikipedia-definitie van wind)? Het antwoord moet nee luiden, zeker na gisteren. Gisteren was er in Parijs-Nice namelijk 1 minuut en 21 seconden heerlijke windwielerporno in beeld, met als hoogtepunt Groupama-FDJ-renner Stefan Küng die z'n ploeggenoot Thibaut Pinot uit het wiel rijdt in een poging aansluiting te vinden bij een groepje dat ervoor rijdt.

Pinot zit als een stuiterbal op z'n fiets, terwijl Küng - met enige overdrijving - aan een zondags koffierondje bezig lijkt. De Fransman ziet het wiel van z'n ploeggenoot steeds verder uit het zicht raken en kan er niks aan doen. Je ziet 'm bijna verlangen naar een maand quarantaine in een hotel in de Verenigde Arabische Emiraten. Alles beter dan dit. Een ploeggenoot nog wel! De keiharde wetten van de wind in de koers, prachtig in beeld. Bekijk het hieronder:

En hier nog even kort het fatale moment voor Pinot

Laatste nieuws