Pas medio mei beslissing over NK, NK jeugd wél afgelast

Veel koersen worden afgelast, maar de KNWU gaat er vooralsnog vanuit dat het NK in juni gewoon doorgang zal vinden. Pas medio mei wordt er een beslissing genomen of het evenement al dan niet verreden kan worden in verband met de corona-crisis. Wel is het NK jeugd dat op 27 juni zou worden verreden inmiddels afgelast.
Pas medio mei beslissing over NK, NK jeugd wél afgelast

Henk van Beusekom, van de commissie wegsport bij de KNWU, meldt dat men er voorlopig nog vanuit gaat dat er vanaf 1 juni weer gekoerst kan worden. Dat zou inhouden dat het NK op de weg van 19 tot en met 21 juni door zou kunnen gaan. Alles hangt natuurlijk af van de ontwikkeling van de coronacrisis. Als het virus binnen afzienbare tijd onder controle is, zou het dus mogelijk zijn dat het NK op de VAM-berg gewoon doorgaat. Wel is het NK jeugd dat op 27 juni stond gepland inmiddels afgelast.

VAM-berg

Het NK weg staat van 19 tot 21 juni op de kalender en wordt verreden rondom de VAM-berg in het Drentse Wijster. Het NK tijdrijden vindt ook in Drenthe plaats, in Emmen op woensdag 17 juni. Vorig jaar wonnen Fabio Jakobsen en Lorena Wiebes de titels op de weg. Jos van Emden en Annemiek van Vleuten kroonden zicht tot tijdritkampioenen.

Laatste nieuws