Van der Poel: 'Misschien lobbyen om de Tour te rijden'

Geen Olympische Spelen dit jaar, dus Mathieu van der Poel heeft tijd voor andere dingen. De Tour de France bijvoorbeeld. Er is wel obstakel (buiten het feit dat het doorgaan van de Tour allerminst zeker is): Alpecin-Fenix, de ploeg van Van der Poel, heeft geen wildcard.
Van der Poel: 'Misschien lobbyen om de Tour te rijden'

In een gesprek met Sporza vertelde Van der Poel dat het voor hem nog volkomen onduidelijk is wanneer hij weer kan koersen: "Ik vang ook wel geruchten op over een Ronde van Vlaanderen in het najaar, maar ik pin me nergens op vast. Ik wacht tot het definitief is en dan kunnen we weer opbouwen."

Het liefst had Van der Poel gisteren de Ronde van Vlaanderen gereden, natuurlijk. "Zulk prachtig weer: 20 graden en een zonnetje, daar koers ik het liefste in. Dat doet eigenlijk nog extra pijn."

Veldrijden ondergeschikt aan mountainbiken en deweg

De alleskunner vertelt dat hij hoopt dit jaar nog competitie te hebben: "Ik hoop dat ik zeker nog wat competitie op de weg of de mountainbike kan hebben dit jaar. Dat is echt nodig voor de sport. Het veldritseizoen zal een beetje ondergeschikt zal zijn aan de weg en de mountainbike voor mij. Het is te hopen dat het een leuke kalender is waar iedereen iets mee kan."

'Lobbyen voor de Tour'

Nu er dit jaar geen Olympische mountainbikewedstrijd verreden wordt, gaat het vizier bij Van der Poel op andere dingen. Hij vertelt dat het qua planning goed uitkwam om dit jaar te mountainbiken en volgend jaar zijn debuut te maken in een grote ronde. Dat houdt onder andere in dat Van der Poel normaal gezien blijft mountainbiken, want zijn Olympische droom is naar eigen zeggen nog niet weg. Wellicht lonkt de Tour de France nu. Alpecin-Fenix heeft echter geen wildcard. "Als de Tour dit jaar nog gereden wordt, dan kunnen we misschien lobbyen om daar nog binnen te geraken. Ik denk dat we een uitzonderlijke Ronde van Frankrijk zouden krijgen met heel veel andere type renners. Ik zou daar zeker voor open staan", denkt Van der Poel, die uiteindelijk wel concludeert dat corona eerst de wereld uit moet.

Laatste nieuws