Amstel Gold Race komt met virtuele toerversie

Een primeur voor de Amstel Gold Race. De toerversie van Nederlands belangrijkste klassieker wordt dit weekend virtueel verreden, via het platform Bkool. Volgens de organisatie heeft een aantal profrenners toegezegd mee te doen.
Amstel Gold Race komt met virtuele toerversie

Vorige week werd ook al de finale van de Ronde van Vlaanderen via het platform van Bkool verreden, alleen stonden er toen alleen enkele profs aan de start. Bij de Amstel Gold Race mag iedereen meedoen. "We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten ons op iedereen die de uitdaging aan wil gaan, zowel de toerfietsers als de profrenners", legt koersdirecteur Leo van Vliet uit. "Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht. We hebben gekozen voor een parcours van 26 kilometer, dit is niet al te lang maar de uitdaging is er zeker, want de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in. Inmiddels hebben ook een aantal profrenners toegezegd en wordt het initiatief ondersteund door het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij."

Deelnemers kunnen meedoen via een interactieve hometrainer. Het parkoers voert over achtereenvolgend de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk de Cauberg in Valkenburg. Er zijn drie starttijden: 11.00, 12.00 of 13.00 uur. Overigens biedt Bkool een gratis proefperiode van 30 dagen aan, zodat iedereen gratis mee kan doen. Ook kun je als toeschouwer het evenement bekijken.

Nieuwe datum in 2020?

Of de Amstel Gold Race dit jaar nog op een andere datum kan plaatsvinden is momenteel onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de Toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

Laatste nieuws