Boonen: 'Tour had beetje water bij de wijn kunnen doen'

Tom Boonen was gisteren te gast in Extra Time Koers. Samen met Philippe Gilbert en José De Cauwer gaf hij z'n mening over enkele stellingen die werden voorgelegd. Boonen pleitte ervoor om alle grote rondes in te korten tot twee weken en is er allerminst zeker van of de Tour wel door kan gaan.
Boonen: 'Tour had beetje water bij de wijn kunnen doen'

Op de vraag of de Giro en Vuelta ingekort moeten worden antwoordde Boonen dat alledrie de grote rondes ingekort hadden moeten worden. "Niet enkel de Giro of de Vuelta. De Tour had ook gerust wat water bij de wijn kunnen doen, waardoor het WK ook betwist kan worden door iedereen en niet alleen door een beperkt aantal renners die de Tour niet rijden", vindt hij. "Het zou een goed idee zijn om in deze extreme omstandigheden alledrie de grote rondes in te korten."

Pleister op de wonde

"Ik ben blij dat ik op dit moment geen coureur ben, omdat ik weet hoeveel werk er in de voorbereiding op een seizoen zit. En om dan nu in die onzekerheid te zitten, want het is allemaal onzeker. De datums die ze er nu opgeplakt hebben is nog allemaal onder voorbehoud. Volgens mij is het een pleister op de wonde om de teams en sponsor wat te sussen. Voor hetzelfde geld rijden ze in september nog niks. Het is een verschrikkelijk moeilijk gegeven om nu gemotiveerd te blijven."

Volgens Gilbert is het wel belangrijk om de renners een doel te geven. "Zelfs als het uiteindelijk niet door zou gaan", zegt hij. "Een beetje licht aan het einde van de tunnel is welkom in deze periode."

"Niemand weet wat er gaat gebeuren", stelt Boonen. "Als er een tweede opflakkering van het virus komt, gaat de maand september erg dichtbij zijn. We zitten te wachten op richtlijnen over wat wel en niet kan, maar die richtlijnen kunnen elk moment nog veranderen."

Laatste nieuws