Puck Moonen: 'Binnen vier jaar wereldkampioen worden'

De afgelopen seizoen waren niet de jaren van Puck Moonen. Mede dankzij een knieblessure en het feit dat ze in dienst van anderen moest knechten, kon ze zich naar eigen zeggen niet in de kijker rijden. Desondanks steekt ze haar ambities niet onder banken of stoelen.

Puck Moonen: 'Binnen vier jaar wereldkampioen worden'

In De Telegraaf vertelt Moonen dat haar doel is om binnen vier jaar wereldkampioen te worden. "Ik ben mezelf als wielrenster nog aan het ontdekken, maar mijn doel is om in vier jaar wereldkampioen te worden", vertelt ze.

Een hoge ambitie, beseft ze. "Ik weet wel dat het een heel hoog doel is wat ik voor mezelf stel, maar ik ben van plan om te slagen als wielrenster", aldus de renster. "Mensen zullen me nu afrekenen op mijn drie jaar bij Lotto-Soudal. Daar heb ik het om verschillende redenen niet kunnen laten zien. Ik was vooral knecht en in 2018 had ik een breuk in mijn knie, daar heb ik ook vorig jaar nog lange tijd mee
gesukkeld."

"Ik ben nog op zoek naar wat voor renster ik echt ben", legt ze uit. "Een klimmer ben ik zeker niet en ook geen echte sprinter. Ik verwacht de komende jaren met hulp van mijn trainster dat ik me heel erg kan ontwikkelen. Vergeet ook niet dat ik pas op mijn zeventiende met wielrennen ben begonnen."

Sinds dit jaar rijdt Moonen voor een nieuwe ploeg, Chevalmeire met onder andere Thalita de Jong. Ze kan zich, dankzij het coronavirus, niet tonen in de koers. "Ik ben harder aan het trainen dan ooit", vertelt ze. "Maar er zijn door het coronavirus natuurlijk geen wedstrijden, dus ik heb wel wat tijd over. Die gebruik ik om te klussen aan mijn huis."

Nieuws
  • Cor Vos