Afgelopen weekend werd er in Duitsland weer gekoerst

Langzaam maar zeker komt de sportwereld weer op gang. Voetbalcompetities starten weer op en in Duitsland is afgelopen weekend voor het eerst sinds de invoering van de coronamaatregelen. Op de Sachsenring, waar vorig jaar het Duits kampioenschap werd verreden, reden vijftig Duitse eliterenners hun wedstrijd.

Afgelopen weekend werd er in Duitsland weer gekoerst

Tobias Nolde, uitkomend voor het continentale P&S Metalltechnik, mag zich de eerste winnaar van een wielerkoers in Duitsland sinds de coronamaatregelen gelden noemen. Na 120 kilometer won hij voor zijn ploeggenoot Immanuel Stark. Staan Brandlmeier (Hrinkow Advarics Cycleang) mocht als derde mee op het podium.

In eerste instantie was het de bedoeling om tevens wedstrijden in verschillende jeugdcategorieën te organiseren, maar daar werd vanwege de coronamaatregelen toch van afgezien, aldus het Duitse Rad-Net. "Het zou een sportief hoogtepunt zijn geweest voor de kinderen en tieners uit de regio, die al weken trainen. Maar volgens de regels mocht dat niet", vertelt organisator Dietmar Lohr. Bij de elite mochten alleen renners met een contract of uit de nationale selectie starten, met een maximum van 50 renners.

De foto bij dit artikel is van het Duits Kampioenschap op de Sachsenring vorig jaar.

Nieuws
  • Cor Vos