Matthews over niet rijden Tour de France en klassiekers: 'Beslissing hard aangekomen'

Zoek in de Tour de France en de klassiekers dit jaar niet naar Michael Matthews. De Australiër van Team Sunweb rijdt de Giro, zo heeft zijn ploeg Sunweb beslist en dat is even omschakelen voor de voormalig beloftenwereldkampioen.

Matthews over niet rijden Tour de France en klassiekers: 'Beslissing hard aangekomen'
  • Team DSM Team DSM
  • Michael Matthews Michael Matthews

Tegen WielerFlits vertelt Matthews dat het rond de jaarwisseling het plan was dat hij de Tour en de Belgische klassiekers zou gaan rijden. Nu, een half jaar later, ziet de wereld er anders uit. Matthews moet de Giro rijden en hij weet zelf niet precies waarom. "De beslissing is best hard aangekomen, ja", stelt hij. "Maar uiteindelijk ben ik een werknemer van het team. Dus moet ik me schikken. Ik ben er van overtuigd dat de ploegleiding haar uiterste best heeft gedaan om in deze omstandigheden iedereen een zo goed mogelijk programma aan te bieden."

Matthews is duidelijk: zelf had hij liever Tour en klassiekers gereden. Het wordt nu omschakelen voor hem. "Milaan-Sanremo staat op mijn verlanglijstje, maar dat wordt mijn allereerste koers sinds Parijs-Nice. Het wordt vooraf dus heel moeilijk inschatten wat ik dan waard ben", vertelt hij. "Het nieuws is nog pril, dus ik heb het nog niet helemaal verwerkt. Ik moet dit even laten bezinken, maar dat lijkt me zeker niet abnormaal. Mijn hele planning is drastisch omgegooid." Matthews besluit met de opmerking dat hij het beste kan antwoorden met de pedalen.

Nieuws
  • Cor Vos