Jumbo-Visma met Bennett weer aan de champagne in Piemonte; Van der Poel aan beterende hand

Er lijkt maar geen einde te komen aan het succes van Jumbo-Visma. In een nat Barolo rondde George Bennett een fraaie solo af. De zege in de Gran Piemonte betekent voor de Nieuw-Zeelander is zijn eerste overwinning als prof.
george bennett

De koers in Noord-Italië barstte in de laatste 7,5 kilometer los met een aanval van Vincenzo Nibali op één van de klimmetjes van het lokale circuit. Al snel nam George Bennett over van de Italiaan. In eerste instantie kon Gianni Moscon nog volgen, maar het tempo van Bennett was de renner van INEOS uiteindelijk te machtig.

In de achtergrond kwam ondertussen Mathieu van der Poel opzetten. VDP haalde Moscon bij, maar tot het wiel van Bennett kwam hij op de klim net niet. De Nederlander hield de benen stil en hoopte met het groepje dat achter hem zat naar Bennett toe te rijden. Dat plan slaagde niet, vooral omdat er in de steeds groter wordende achtervolgende groep steeds meer naar elkaar gekeken werd.

In de slotmeters - het regende inmiddels - kwam Diego Ullisi in een ultieme krachtsinspanning uiteindelijk nog op luttele meters van Bennett, maar de bloemen waren voor de man van Jumbo-Visma. Mathieu van der Poel sprintte naar een derde plek en kwam duidelijk beter voor de dag dan in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo.

Top 10 Gran Piemonte

  • George Bennett
  • Mathieu van der Poel

Laatste nieuws