IT-bedrijf Visma trekt nieuwe investeerders aan en stijgt flink in waarde

Visma, één van de hoofdsponsoren van de Jumbo-Visma wielerploeg, heeft twee nieuwe versterkers aangetrokken als aandeelhouders en stijgt daardoor flink in waarde. Volgens het FD is het Noorse IT-bedrijf inmiddels zo'n 10 miljard euro waard.
IT-bedrijf Visma trekt nieuwe investeerders aan en stijgt flink in waarde

Ten opzichte van 2014 is het Noorse bedrijf meer dan drie keer zoveel waard geworden. Zes jaar geleden was het bedrijf 'slechts' 3,5 miljard dollar waard. Volgens John Reynders, directeur van Visma, is die groei het gevolg van een aantal factoren. "We hebben bewezen dat we ook in crisistijd hard kunnen groeien, dat geeft vertrouwen. En natuurlijk is het ook zo dat de waardering voor techbedrijven in het algemeen is gestegen", klinkt het.

Twee nieuwe investeerders verwerven respectievelijk 3 en 5 procent van de aandelen. Overigens is het bedrijf in Nederland groter dan in thuisland Noorwegen, meldt het FD. Visma maakt software voor human resource management en financieel beheer. Ze mikken op onder andere onderwijs, gezondheidszorg, accountancy en overheid. Visma is sinds 2019 mede-hoofdsponsor van de wielerploeg Jumbo-Visma en groeide volgens het FD de afgelopen twee jaar flink in Nederland, met een omzet van €350 miljoen. "De komende tijd blijft Nederland een belangrijke groeimarkt", vertelt Reynders.

  • Team Jumbo-Visma

Laatste nieuws