🎥 Visma filmt hoe Wout van Aert weer buiten fietst (en hij gaat al met sprongen vooruit!)

Wout van Aert zit een kleine maand na z'n harde val in Dwars Door Vlaanderen alweer op de (buiten)fiets. Het is nog wel een speciale, maar het gaat al wel weer best hard!

wout van aert op de fiets

Na zijn zware val in Dwars Door Vlaanderen moest Wout van Aert een bittere pil slikken: juist nu hij zich volledig had gefocust op de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix - hij zette er het WK veldrijden en Milaan-Sanremo voor opzij. Het verdict loog er niet om: gebroken ribben, gebroken sleutelbeen en een klaplong.

Grote sprongen

Maar Van Aert zit weer op de fiets! Eerst binnenshuis op Zwift, daarna op een wat vreemd ogende mountainbike om de ribben te sparen op het asfalt buiten en nu op z'n gravelbike. Niet omdat hij de onverharde paden opzoekt, maar omdat die fiets net als de mountainbike wat vergevingsgezinder is als je eens onverwacht over een hobbel rijdt.

Iedereen die weleens met gekneusde ribben heeft rondgereden, weet hoeveel pijn dat kan doen als je onverwacht een klap(je) te verduren krijgt van een oneffenheid in de weg. Moet je nagaan hoe het dan wel niet is met gebroken ribben.

Op die gravelbike maakte Wout van Aert nu drie ritten: afgelopen zaterdag, maandag en gisteren. En hij maakt vrij grote sprongen, is te zien op zijn Strava. Zaterdag was het nog een kort ritje van 46 kilometer aan 29 kilometer per uur. Maar via maandag 69 kilometer ging het dinsdag al naar 93 kilometer met een gemiddelde van 33 kilometer per uur (op een gravelfiets).

'Bijna terug profwaardig' was z'n eigen commentaar op Strava bij die laatste rit. Zijn ploeg zette ook een filmpje op Twitter waarop Van Aert buiten op de fiets te zien is. Hij geeft daarin ook commentaar en zegt dat hij het heerlijk vindt om weer buiten te kunnen fietsen. Hieronder zie je het filmpje.

Streep door Giro

Hoewel Van Aert dus nu weer buiten fietst komt de Giro die zaterdag 4 mei start in Italië wel te vroeg voor 'm. Hij zou daar aanvankelijk voor het eerst in zijn loopbaan van start gaan. Hoe het seizoen van Van Aert er verder uit zal zien - en of hij nu wel de Tour zal rijden - is nog niet duidelijk.

In de Giro wordt Van Aert in de ploeg van Visma | Lease a Bike vervangen door Christophe Laporte. Eerder moest Wilco Kelderman ook al forfait geven; zijn plaats wordt ingenomen door Koen Bouwman.

Naast Bouwman en Laporte komen Olav Kooij, Cian Uijtdebroeks, Edoardo Affini, Jan Tratnik, Robert Gesink en Attila Valter aan de start voor de geelzwarte ploeg.

Achtergrond
  • Visma | Lease a Bike