De 7 revelaties van dit voorjaar met één Nederlander en 3 UAE-toptalenten!

Het voorjaar zit er bijna op. Deze renners waren voor dit seizoen nog relatief onbekend, maar hebben de afgelopen weken naam gemaakt. 

Pithie

1) Marijn van den Berg

We beginnen enigszins chauvinistisch met Marijn van den Berg, die duidelijk weer een stap voorwaarts heeft gezet. Hij won bijna de Brabantse Pijl en deed ook in de Amstel Gold Race mee tot ver in de finale. Misschien wel nog straffer: na de tweede keer Oude Kwaremont was hij met de besten mee in de Ronde van Vlaanderen en reed hij Alberto Bettiol terug de kopgroep in.

2) António Morgado

Doorgewinterde wielervolgers wisten al wie António Morgado was. De Portugees stond altijd al te boek als toptalent. Voor het seizoen werd al geschreven dat hij Pogacar op trainingskamp eens kon volgen. Met onder meer een vijfde plaats in de Ronde van Vlaanderen heeft hij zich aan de top van het wielrennen gemeld.

3) Paul Lapeira

Paul Lapeira. Een renner waar de nodige wielervolgers waarschijnlijk nog nooit van hadden gehoord voor dit seizoen. De Fransman van Decathlon Ag2r-La Mondiale maakt net als veel van zijn teamgenoten een goede indruk dit jaar. Hij won een rit in de Ronde van Baskenland en werd vijfde in de Amstel Gold Race.

4) Isaac del Toro

De misschien wel grootste openbaring van het lopende seizoen: Isaac del Toro. Na zijn winst in de Tour de l'Avenir was de Mexicaan al een bekende naam, maar daarvoor was hij nog een onbeschreven blad. Del Toro reed al naar de top 10 in de Tour Down Under, Tirreno-Adriatico en Ronde van Baskenland. Del Toro lijkt een toekomstig-winnaar van grote rondes.

5) Stephen Williams

Stephen Williams had lange tijd last van een knieblessure, waardoor hij niet tot volledige wasdom kwam. Af en toe liet hij glimpen van zijn klasse zien, maar dat was incidenteel. Williams is nu langere tijd fit en dan behoort hij ook meteen tot de wereldtop. Met de zege in de Waalse Pijl als onbetwist hoogtepunt.

6) Jan Christen

Naast Morgado en Del Toro laat ook Jan Christen zien dat hij een talent uit de buitencategorie is. De Zwitser werd onder meer vijfde in de Trofeo Lagueglia en tweede in Milaan-Turijn. In de Giro d'Abruzzo boekte hij bovendien zijn eerste profzege.

7) Laurence Pithie

Laurence Pithie was in de Tour Down Under al op niveau. Een paar dagen later won hij de Cadel Evans Road Race. Op dat moment deden de absolute toppers nog niet mee, maar Pithie heeft ook in het Vlaamse voorjaar laten zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Pithie werd onder meer zevende in Parijs-Roubaix.