Supertalent Laurence Pithie verlaat Groupama-FDJ en trekt naar topploeg

Red Bull-BORA-hansgrohe pakt uit met de transfer van het Nieuw-Zeelandse toptalent Laurence Pithie. 

Pithie

Laurence Pithie zal na dit seizoen Groupama-FDJ verlaten. De 22-jarige Nieuw-Zeelander versierde een transfer naar Red Bull-BORA-hansgrohe en tekende een contract voor twee seizoenen.

Pithie is erg enthousiast over zijn nieuwe werkgever. "Dit is een indrukwekkend team", klinkt het. "Ze hebben een geweldig project voor de toekomst. Ik kan dan ook niet wachten om aan slag te gaan en een betere renner te worden."

"Laurence is nog maar 22 jaar oud en heeft zijn eerste WorldTour-zege al op zak", zegt grote baas Ralph Denk. "Hij maakte ook een indrukwekkend debuut in Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix en de Giro d'Italia en koerste agressief in grote klassiekers als Gent-Wevelgem."

"Laurence is nog jong, maar zijn talent is geen geheim meer. Ik ben blij dat hij ervoor heeft gekozen om ons team te komen versterken en dat we samen de volgende stap in zijn carrière gaan zetten."

Groot talent

Pithie is één van de revelaties van het voorjaar. Hij schreef de Cadel Evans Great Ocean Road Race op zijn naam en finishte 7e in Parijs-Roubaix. In zijn jeugd kroonde hij zich tot nationaal kampioen veldlopen, langlaufen, triatlon, duatlon, baanwielrennen én wielrennen op de weg.

Nieuws
  • Cor Vos