VIDEO | Opvallend: wat haalt ploegleider Luca Bramati uit de achterzak van Evenepoel na zijn valpartij?

De UCI stelt een onderzoek in naar beelden die onlangs opdoken.
remco evenepoel

Hieronder zie je niet zulke prettige beelden van Remco Evenepoel na zijn valpartij in Lombardije. Maar het is wel relevant, want ploegleider Luca Bramati ontfermt zich over de jonge Belg en pakt daarbij iets uit zijn achterzak. De UCI zag die beelden ook en stelt nu volgens Sporza een onderzoek in naar wat Bramati heeft gepakt. "We hebben het CADF (een antidopinginstelling) gevraagd onderzoek te doen en getuigen op te roepen. We willen weten wat er in die achterzak zat", zegt UCI-voorzitter David Lappartient.

Volgens Bramati is het allemaal een storm in een glas water, zo vertelde hij al aan Gazetta dello Sport. "Ik heb niks illegaals gedaan. Ik heb gewoon de radiozender, de gelletjes en zijn repen meegenomen toen het duidelijk werd dat Remco op de brancard gelegd zou worden."

Maar Bramati zei direct na de finish wel dat ze al dachten dat Evenepoel gevallen was, omdat 'ze geen data meer van 'm ontvingen'. Locatiegegevens mogen, maar andere data zijn verboden. Hetgeen Bramati pakt zou dus een apparaatje kunnen zijn dat data verzendt. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Nu eerst maar écht wielrennen in de Tour!

  • Deceuninck-Quick Step
  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws