Dumoulin: 'Ik wilde alles geven voor de ploeg'

Tom Dumoulin baalt van zijn beslissing om aan de voet van de Peyresourde hard op kop te gaan rijden. Mede door die move verloor Dumoulin twee minuten op de andere favorieten en moet Jumbo-Visma nu alle pijlen richten op Primoz Roglic. 'Het was geen slimme keuze', zegt Dumoulin tegen het AD.
Dumoulin

,,Gisteren voelde ik op de Port de Bales dat ik een gaatje moest laten. Het was voor mij duidelijk dat ik nog iets te kort kwam. Dat is de realiteit en daar baal ik van. Ik had zeker gehoopt dat ik hier mee kon doen voor klassement. Maar ik voelde al de hele week dat dat heel moeilijk zou worden. Gisteren lukte het gewoon niet."

Toch wilde Dumoulin niet zonder slag of stoot gelost worden op de slotklim en hij besloot zich leeg te rijden voor kopman Roglic, die vervolgens niet aanviel. "Ik ben hier wel met teamgoal: de Tour winnen. Misschien met mij, misschien met Primoz. Nu is duidelijk geworden: Primoz moet het gaan doen. Ik wilde wel laten zien gisteren dat ik hier ook met die mindset aan de start ben gekomen. Ik wilde alles geven voor de ploeg. Achteraf heb ik op de Peyresourde een versnelling gedaan met m'n laatste krachten. Dat was niet nodig op dat moment, niet slim ook. Daarna verloren we de controle. Dat is een fout die ik maakte omdat ik baalde dat het er niet in zat."

Toch kijkt Dumoulin met vertrouwen uit naar het restant van de Tour. "Ik weet inmiddels wat ik wel en niet kan en wanneer m’n benen wel of niet goed zijn. Ik ben heel goed, maar ik kom wel net even iets te kort. Hopen dat ik nog klein beetje verbeter, zodat ik in de tweede helft van de Tour nog beter ben. Ik moet nu de laatste man voor Primoz zijn. De laatste beklimming is echt heel lastig, de laatste 4 kilometers zijn echt heel steil. We moeten niet zoals gisteren rijden. Controle houden, want Primoz heeft de beste versnelling van het peloton in de benen.”

Laatste nieuws