Straffe stoot Thomas de Gendt, maar Filippo Ganna kan meer dan tijdrijden en wint in Giro

In bijna spookachtige omstandigheden (mist) op de laatste col haalde iemand uit de vlucht van de dag het. Al kwam De Gendt vanuit het peloton nog dichtbij..
filippo ganna

Het peloton en de vluchters van de dag speelden de hele dag elastiekje; dan weer liepen de vluchters wat uit, dan weer kwam het peloton wat dichterbij. Op de 25 kilometer lange klim met de top op zo'n 10 kilometer van de aankomst bleek Filippo Ganna verrassend genoeg de sterkste van deachtkoppige kopgroep - verrassend omdat er op papier veel betere klimmers bijzaten.

Maar de Italiaan had ook nog met Thomas de Gendt af te rekenen. De Belg reed op de klim tweeënhalve minuut dicht, met de Movistar-Colombiaan Einer Rubio in z'n wiel (hij nam niet over omdat er ook al een Movistar-man van voren zat). Toen De Gendt met het Colombiaanse blok aan zijn been bij Ganna kwam, bleek de Italiaan nog wat in de tank te hebben. Hij liet het duo dat vanuit het peloton was komen opzetten weer achter.

Een balende De Gendt en Rubio werden weer teruggepakt door het peloton. In de natte en mistige afdaling behield Filippo Ganna het grootste deel van z'n 50 seconden voorsprong op het peloton(netje), al probeerde QuickStep het gaatje daar nog te dichten voor de rappe rozetruidrager Joao Alemeide. Het lukte niet en Ganna kon het op de streep vieren.

De top 10 van de dag

Laatste nieuws