Giro | Thomas de Gendt: 'Heb m'n grootste twijfelaar de mond gesnoerd: mezelf'

Thomas De Gendt ging door een diep dal, maar gisteren stond hij er weer. Mooie overwinning (op zichzelf)!

thomas de gendt
  • Afbeelding van Thomas De Gendt Thomas De Gendt

Thomas De Gendt ging in 2021 door een diep dal. Hij had mentale problemen en raakte overtraind. De normaal zo goedlachse Belg dacht zelfs aan stoppen. Maar uiteindelijk keerde het tij en ging hij toch door.

De twijfels over of hij het nog wel kon, bleven. Ook voor deze Giro. Tot twee weken geleden had hij nooit gedacht dat hij zou kunnen meestrijden voor een rit. Maar hij deed dat gisteren in Napoli en won zelfs glansrijk door slim én sterkt te koersen.

We zagen weer de De Gendt die we het liefste zien: die in de ontsnapping. De twijfel zat diep, zo was te lezen in een tweet die hij 's avonds in het hotel na z'n overwinning postte.

"Ik kreeg er een hoop twijfelaars bij dit jaar. Mensen die twijfelden of ik nog steeds in staat wedstrijden te winnen, maar vandaag snoerde ik de grootste twijfelaar de mond: mezelf. Ik geloofde niet dat ik dit nog in de benen had, maar ik bewees m'm eigen ongelijk."

Vandaag zal het lastiger worden voor Thomas De Gendt om de rit te pakken, want er wacht een loodzware bergrit naar Blockhaus die meer gemaakt lijkt voor de échte klimmers - alhoewel De Gendt precies 10 jaar geleden natuurlijk wel die legendarische rit naar de Stelvio won, waarin hij de basis legde voor zijn derde plaats in het eindklassement.