Nieuwe speculaties over Tourparcours 2021: goed nieuws voor Tom Dumoulin

En weer een nieuw rondje speculeren. Hopelijk is dit, vanuit Nederlands perspectief, een beetje waar...
tom dumoulin

Op 29 oktober wordt het parcours voor de Tour de France van 2021 officieel gepresenteerd, maar er begint steeds meer uit te lekken. Een tijdje geleden speculeerden we er ook al op los, en wat denk je: daar bleek niks van te kloppen. Maarrrrr... de datum van de parcourspresentatie komt steeds dichterbij en dus is de informatie die uitlekt ook betrouwbaarder. Hopen we...

Dat hopen we ook omdat de nieuwe speculaties vanuit Nederlands perspectief behoorlijk interessant zijn. Repte men eerder nog over een ploegentijdrit en een individuele tijdrit; deze keer is er sprake van twee individuele tijdritten. Goed nieuws voor Tom Dumoulin dus, vooral omdat het ook geen kinderachtige tijdritten zijn: die in de eerste week zou volgens het doorgaans goed geïnformeerde Twitter-account van La Flamme Rouge een lengte van 50 kilometer hebben.

Verder is het opvallend dat eerst de Alpen op het menu staan, met waarschijnlijk twee bergetappes, waarvan er eentje aankomt in ski-oord Tignes. Het klimzwaartepunt van de komende Tour zal dus in Pyreneeën liggen. Daar staat onder andere een aankomst in Andorra op het programma en dan ligt de zware aankomst bergop naar Arcalis voor de hand.

Op dag twee kunnen er ook al kleine verschilletjes gemaakt worden, want dan is er een aankomst op de bekende Mur de Bretagne - daar waar Tom Dumoulin in 2018 kostbare tijd verloor door materiaalpech. Hieronder kun je in twee 'speculatietabellen' alvast een beetje kijken hoe het parcours eruit zal zien.

Bron: Velowire.com

En de dubbelcheck: veel overeenkomsten

Laatste nieuws