Fabio Jakobsen tegen Florian Sénéchal: 'Bedankt dat je m'n leven redde' 

Sénéchal vertelt over een emotionele ontmoeting tussen hem en Fabio Jakobsen. Brothers for life!
fabio jakobsen

Gisteren bleek al dat Florian Sénéchal een bijzondere rol speelde na de afschuwelijke valpartij van Fabio Jakobsen in de Ronde van Polen. De Franse ploeggenoot bekommerde zich als eerste om Jakobsen en vertelde onder andere dat zijn gezicht eruitzag alsof er een granaat in was ontploft. Het was een heftige ervaring voor de Fransman, die daarvoor ook psychologische hulp kreeg van zijn ploeg Deceuninck-QuickStep.

Maar het was wel belangrijk wat Sénéchal in die eerste minuten na het ongeluk deed. Hij stabiliseerde Jakobsen bijvoorbeeld en hielp ook nog toen de artsen waren gearriveerd. Dat is ook - uiteraard later - ook Jakobsen zelf ter ore gekomen, teken het AD op. De Nederlands kampioen en Sénéchal zagen elkaar drie weken geleden voor het eerst na het ongeval. Jakobsen gaf de Fransman een fles wijn en een zelfgemaakt kaartje met de tekst 'Thank you for saving my life' erop.

"Dat kaartje staat nu naast m'n tv, zodat ik er vaak naar kan kijken", zegt Sénéchal. "Het was een waardevolle ontmoeting, zowel voor mij als voor Fabio. We spraken twee uur lang met elkaar. Nu sturen we eigenlijk wel elke dag berichtjes naar elkaar. Ik hoop dat we in de toekomst weer samen rijden. Dat ik kan werken voor hem in de sprint. Ik weet zeker dat hij sterker terugkomt. We gaan weer samen sprints winnen!", aldus een hoopvolle Fransman over Jakobsen, met wie hij nu voor altijd een speciale band zal hebben.

Ondertussen liet Fabio Jakobsen via Twitter zelf ook van zich horen. Hij schrijft dat de operatie die hij onlangs heeft ondergaan geslaagd is en bedankt alle mensen voor hun lieve berichten. Z'n vriendin krijgt een speciaal bedankje, voor haar steun in deze moeilijke tijd. (Even voor de duidelijkheid: de foto's bij de tweets zijn oude foto's, van voor de crash.)

Laatste nieuws