Dylan Groenewegen waarschijnlijk 9 maanden geschorst

het is nog niet officieel, maar volgens UCI-insiders kan de Amsterdammer op deze schorsing rekenen.

dylan groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

UCI-bronnen melden aan Wielerflits dat Dylan Groenewegen een schorsing wacht van 9 maanden voor het veroorzaken van de valpartij in de Ronde van Polen waarbij Fabio Jakobsen zeer ernstig geblesseerd raakte. De schorsing zal lopen vanaf het moment dat de crash plaatsvond (5 augustus) en dus zou Groenewegen tot 6 mei niet in actie mogen komen. De Giro start in 2021 op 8 mei, dus in theorie kan de Jumbo-sprinter daar eventueel zijn rentree maken.

De UCI zou tegen het einde van deze week officieel met het bericht naar buiten over de door een onafhankelijke arbitragecommissie bepaalde strafmaat.. De Amsterdammer kan daar nog tegen in beroep gaan bij het CAS in Lausanne. Het zou voor het eerst zijn dat een wielrenner zo lang geschorst wordt voor zijn betrokkenheid bij een val. Theo Bos werd in 2009 voor een maand geschorst nadat hij Daryl Impey in de hekken had gereden. De Chinese renner Wang Xin werd een half jaar geschorst nadat hij in de Tour of Hainan een vechtpartij veroorzaakte.

Groenewegen heeft inmiddels zijn training weer hervat, zo meldde ploegleider Merijn Zeeman. De ploeg gaf (nog) geen commentaar op de mogelijke lengte van de schrosing. Ook de UCI wilde niet reageren.

Nieuws
  • Cor Vos