Zwaar gevallen talent Shirin van Anrooij alweer strijdbaar in ziekenhuis: 'Ik kom terug!' 

Na haar ernstige crash bij de wereldbekerveldrit in Tabor laat Shirin van Anrooij zien uit het juiste hout gesneden te zijn.
shirin van anrooij

Het was behoorlijk schrikken voor Shirin van Anrooij en haar omgeving gisteren in Tabor. In de kluwen van veldrijdsters die gisteren bij de start tegen de grond ging, was het 18-jarige talent er het ernstigst aan toe. Hevig bloedend aan de arm lag ze op de grond. Sven Nys, haar ploegleider bij Telenet-Baloise Lions (op de weg heeft van Anrooij een conbtract bij Trek-Segafredo), zei zelfs dat hij nog nooit zoiets had gezien.

Van Anrooij bleek geraakt te zijn door een schijfrem, die zich in haar arm had 'geboord', met een diepe wond als gevolg. De Zeeuwse verloor veel bloed en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze inmiddels is geopereerd aan haar arm. Bij de val zijn geen spieren en pezen geraakt en 'slechts' haar ringvinger is gebroken, laat Van Anrooij weten in een bericht op haar Instagram.

In datzelfde bericht toont ze zich alweer strijdbaar, alhoewel ze nog wel enkele dagen in het ziekenhuis moet blijven. "Ik weet niet hoe lang ik nodig zal hebben om te herstellen van deze crash, maar ik kom terug!" Verder bedankt de juniorenwereldkampioene cross en Europees kampioen tijdrijden bij de junioren iedereen voor de lieve berichtjes die ze kreeg.

Door rugproblemen kende Van Anrooij een lastige start van het veldritseizoen. Ze kon net weer koersen zonder pijn toen ze in Tabor werd getorpedeerd door de schijfrem.

Laatste nieuws