Video | Colombiaanse renner wint koers al vallend over een verkeersdrempel vlak voor de streep

Soms moet je iets zien om het te geloven. Nou, dat kan hieronder...
colombia fietsen

In Europa rusten de wegrenners even op hun lauweren na een druk seizoen, maar in bijvoorbeeld Colombia wordt alweer druk gekoerst en is het seizoen 2021 dus eigenlijk al begonnen. En hoe! In de Clasico RCN, een rittenkoers georganiseerd door het gelijknamige radiostation (vorig jaar overigens gewonnen door Oscar Sevilla..) leek het de organisatie verstandig een verkeersdrempel vlak voor de streep te leggen.

Nou, dat heeft Edison Muñoz geweten. De 25-jarige Colombiaan ging onbedreigd op de zege af en vierde dat dus al even door beide handen de lucht in te gooien. Hij zal ongetwijfeld gehoopt hebben op een mooie plaat van een fotograaf. Dat liep even anders - al is de foto nog steeds bijzonder: er lag een verkeersdrempel een paar meter voor de streep. Muñoz had met de handen los geen controle meer over z'n fiets en kwam al vallend over de streep. Wel als winnaar van de tweede etappe van de rittenkoers...

Oscar Sevilla doet ook dit jaar weer mee en werd achter de onfortuinlijk fortuinlijke Muñoz tweede en is op z'n 44ste leider van de nieuwe leider van de Clasica RCN.

Laatste nieuws