Video | Mooi verhaal! 'Kerstman' Egan Bernal deelt cadeautjes uit aan kinderen in arme buurt waarin hij zelf opgroeide

Dat is nog eens de kerstgedachte in praktijk brengen. Mooie beelden van Kerstman Egan (die wel een heel alternatieve kerstmanoutfit aanheeft...)

egan bernal
  • Egan Bernal Egan Bernal

Egan Bernal is inmiddels een gevierd prof met een Tourzege en een Girozege achter z'n naam (komend seizoen hoopt hij het Pogacar en Roglic weer lastig te kunnen maken in de Tour).

Bij INEOS verdient hij nu een aardige boterham (understatement) door z'n talent voor de wielersport, maar de 24-jarige Colombiaan groeide in z'n thuisland niet onder de gemakkelijkste omstandigheden.

Hij groeide namelijk op in de Bolivar 83-huurt in Zipaquirá, een stad met 130.000 inwoners iets ten noorden van hoofdstad Bogota. De buurt is geen favela of iets dergelijks, maar het is wel een arme wijk van de stad.

Bernal woont nog steeds in de stad en keerde er dus onlangs naar terug na het trainingskamp met zijn ploeg op Mallorca. Dat hij zijn roots niet is vergeten, bleek uit een mooi gebaar dat hij maakte deze Kerst.

De renner van INEOS deelde namelijk samen met zijn moeder, broer en enkele vrienden speelgoed uit aan de kinderen in zijn oude buurt. Kerstman Bernal was genereus, want het ging om maar liefst 800 cadeautjes.

In een video zien we Kerstman Bernal door z'n oude buurt lopen. Daarbij draagt hij niet het oude vertrouwde roodwitte pak van de Kerstman, maar brengt hij de kerstsfeer erin met wat meer kleur...

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.