Fabio Jakobsen mee op Spaans trainingskamp van Deceuninck-Quick Step

Alle 31 renners van Deceuninck - Quick Step hebben zich in het Spaanse Altea aangesloten op het trainingskamp van de ploeg. Ook Fabio Jakobsen, die nog altijd herstelt van zijn valpartij in de Ronde van Polen, en nieuwkomer Mark Cavendish zijn van de partij.
Fabio Jakobsen mee op Spaans trainingskamp van Deceuninck-Quick Step

De complete ploeg van Deceuninck - Quick Step verzamelt zich in Altea, aan de Spaanse oostkust. Normaal gesproken slaat de ploeg haar kampen op in het iets verderop gelegen Calpe, maar de coronacrisis gooit roet in het eten. "Hotel Suitopia, waar we doorgaans verblijven, heropent zijn deuren pas in februari van volgend jaar als gevolg van Covid-19", vertelt ploegleider Wilfried Peeters aan Het Nieuwsblad.

Aan de Spaanse kust bereidt de ploeg zich voor op 2021. Er wordt niet alleen getraind, maar kleding passen, fotoshoots en het verlenen psychologische bijstand na een bijzonder 2020 staat volgens Het Nieuwsblad ook op het programma. Overigens mogen de renners zelf bepalen hoe lang hun verblijf duurt. Enkelen keren eind deze week weer naar huis, terwijl anderen hun verblijf verlengen tot aan de kerstperiode.

Eind vorige maand liet ploegdokter Yvan Vanmol al dat het de planning was dat Jakobsen met de ploeg af zou reizen naar het trainingskamp. "Hij vertelde me dat hij zich nu fysiek duidelijk beter voelt. Zijn vakantie heeft hem mentaal ook goed gedaan om het hoofd te resetten", klonk het toen.

  • Deceuninck-Quick Step
  • Fabio Jakobsen

Laatste nieuws