Opmerkelijk gerucht: 'Vincenzo Nibali in 2022 naar INEOS' 

Maar helemaal onlogisch is het niet. Lees maar.
vincenzo nibali

Voor komend seizoen heeft Vincenzo Nibali nog een contract bij Trek-Segafredo, maar het zou maar zo kunnen dat we hem het seizoen daarna in de kleuren van INEOS Grenadiers zien. Volgens de doorgaans goed ingevoerde Italiaanse wielerjournalist Beppe Conti deed de equipe van David Brailsford de Italiaan een voorstel.

Volgens Conti heeft fietsensponsor Pinarello alles te maken met de op handen zijnde overgang naar INEOS, zo zei hij op de Italiaanse tv-zender RAI. "Nibali begon z'n carrière bij Fassa Bortolo op een Pinarello en het idee is dat hij 'm er bij INEOS ook op afsluit. Pinarello zou Nibali graag nog eens op hun fiets zien rijden. Dat zou dan wel in een soort mentorrol gebeuren. Met het vertrek van Froome is er plek voor zo iemand bij INEOS. Ze zoeken daar iemand om de jongere renners te begeleiden."

De manager van Nibali, Alex Carera, ontkende een dergelijke overgang eerder, maar recentelijk zette hij in de Spaanse sportkrant Marca de deur op een kier. "Er hebben nog geen gesprekken plaatsgevonden, maar niets is onmogelijk..." Nibali zelf zou eerst aan het einde van 2021 willen stoppen, maar tijdens de lockdown zou hij tot het besef zijn gekomen er toch nog een jaar aan vast te willen knopen. Wordt vervolgd.

Laatste nieuws