5 Momenten die het Sporza Wielerjaaroverzicht van zondag zeker gaan halen 

Bij de NOS is er dit jaar geen sportjaaroverzicht, maar Sporza pakt gelukkig wel uit met het tradiotionele wielerjaaroverzicht. Aanstaande zondag om 19.30 kun je met het bord op schoot alle mooie - en helaas ook minder mooie - momenten nog eens bekijken. Hierbij alvast 5 momenten die ongetwijfeld niet zullen ontbreken in het overzicht; eigenlijk dus onze Top 5 Wielermomenten 2020
van der poel van aert

1) Dé sprint

Het titanengevecht dat iedereen vooraf had verwacht kwam er. En in wat voor climax eindigde het in de laatste meters van Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert zal er met iets minder plezier aan terugdenken, maar voor Mathieu van der Poel en (Nederlandse) wielerliefhebbers was dit hét wielermoment van 2020!

2) Pogacar draait Tour om

Niemand had het aan zien komen, maar het gebeurde toch. Tadej Pogacar reed de tijdrit van z'n nog prille leven en zette op de Planches des Belles Filles in een indrukwekkend staaltje tijdrijden de hele Tour op z'n kop. Met open mond kijken: is dit echt?! Ja, het was echt. De blikken van Dumoulin en Van Aert zeggen alles.

3) Anna rijdt naar wereldtitel in schilderij

Je zou een heel wielerjaaroverzicht kunnen vullen met alleen maar het camerashot dat je hieronder zit. Prachtig camerawerk bij een sportvrouw die in een serieus nummertje de wereldtitel verovert met een solo waar je u tegen zegt.

4) De Stelvio-rit in de Giro

Een ouderwetse bergetappe waarin van alles gebeurde. Wie zegt dat lange bergetappes niet spectaculair kunnen zijn moet de Giro-etappe over de Stelvio even terugkijken. Rohan Dennis ontbond z'n duivels, de interne strijd bij Sunweb; er zat zoveel drama in deze etappe - waarbij de ruige natuur van de Stelvio het er alleen maar mooier op maakte. O ja, en er was dat gedoe met de Sunweb-jasjes natuurlijk..

5) En helaas... de horrorval van Fabio Jakobsen

De beelden hebben we genoeg gezien, dus hieronder een veel positievere foto: Fabio Jakobsen weer op de fiets. Maar toch kunnen we er niet omheen. Omdat we positief willen zijn, staat-ie op 5, maar eigenlijk was dit het wielermoment van 2020. De schok die door de wielerwereld heenging was immens. Maar hij zit dus gelukkig weer op de fiets. Eind goed, al goed - hopen we !

Laatste nieuws