Op pad met de Garmin Vivoactive 4

Hét sporthorloge voor wielrenners en mountainbikers. In het artikel lees je er alles over!

garmin dolomieten

Altijd al een sporthorloge willen hebben die je ondersteunt tijdens het mountainbiken of wielrennen? Dan is de Garmin Vivoactive 4 het perfecte horloge die jou ondersteund met zijn essentiële sportieve eigenschappen.

De Garmin Vivoactive 4 is de opvolger van de Vivoactive 3 en in principe hetzelfde alleen zijn alle tekortkomingen in het vorige horloge helemaal geoptimaliseerd. Dit Garmin horloge wordt geleverd met een aantal vooraf geladen apps voor buitenactiviteiten waaronder fietsen. Het enige wat je hoeft te doen is 'Fietsen' selecteren om vervolgens je tocht te starten. Zodra de activiteit van start gaat wordt de GPS ingeschakeld.

Verder bevat dit horloge veel andere nuttige functies om jouw gezondheid te monitoren. Op de Vivoactive zijn er nieuwe fitness-functies toegevoegd, die je helpen jouw dagelijkse gezondheidsdoelen te behalen. De nieuwe Body Battery kan het energieniveau van je lichaam op ieder moment van de dag controleren. Hiermee meet het horloge je slaap, stressniveau en bewegingen. Naast het meten van het energieniveau kan de Garmin Vivoactive 4 nu ook je zuurstofgehalte peilen met de Pulse Ox functie. Ideaal voor het fietsen hoger in de bergen.

Voor motivatie voor tijdens het fietsen geeft dit horloge ook de mogelijkheid om muziek te luisteren die je van te voren kan downloaden. Dit is ideaal voor als je je smartphone liever thuis wil laten. Je kan ook verbinding met je smartphone maken om andere berichten binnen te krijgen.

Garmin Connect App

Al de gegevens die worden geregistreerd via het horloge kunnen met behulp van de Garmin Connect app op je smartphone of via het web worden weergegeven, gevolgd, geanalyseerd en gedeeld. De Garmin app is in staat om je wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse gemiddelden van je gezondheidsstatistieken overzichtelijk te maken. Dit is ideaal om je vooruitgang in fietsprestaties bij te houden. Dankzij de app wordt het trainen dus nog eenvoudiger.

Specificaties

Dit Garmin horloge heeft een kunststof kast met een diameter van 45mm en is voorzien van een rubberen band. In de kast bevindt zich een kwaliteitsuurwerk en is afgewerkt met glas. Het scherm heeft een transflectief memory-in-pixel waardoor ook in zonlicht alles nog af te lezen is. Ook heeft dit horloge een 5ATM waterdichtheid.

De Vivoactive beschikt over een ingebouwde GPS. Dat betekent dat je de route en afstand van je activiteit kunt meten zonder je mobiel mee te hoeven nemen. De levensduur van de batterij is in smartwatch modus tot ongeveer 8 dagen en in GPS-modus met muziek ongeveer 6 uur.

Fietscomputer

Voor degenen die helemaal hun grenzen willen verleggen tijdens het fietsen biedt Garmin nog meer voor fietsen om te helpen trainen, ontdekken en op de hoogte te blijven.

Als je het toch handiger vindt om routes en fietsgegevens van een groter schermpje af te kunnen lezen dan biedt Garmin ook fietscomputers aan. De Edge fietscomputers uit de fietscollectie van Garmin bevatten gps mogelijkheden met specifieke fietskaarten en prestatiebewaking waarmee ook de snelheid wordt bijgehouden. Overigens kunnen gestructureerde trainingen worden gesynchroniseerd met je smartphone net als bij het horloge.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met een commerciële partner