Video | Zwiften nog realistischer: Garmin en Tacx introduceren bewegingsplaten om buitenervaring na te bootsen

Indoor trainen begint steeds meer op buitenfietsen te lijken. Bekijk de beelden van dit nieuwe systeem waarmee je de beweging van je fiets op het asfalt nabootst.

garmin

Met het lekkere weer van de afgelopen dagen was het buiten natuurlijk prima toeven, maar voor de dagen met slechter weer is Zwiften (of een ander programma) ideaal.

En die ervaring wordt nog realistischer met het technische snufje dat Garmin en Tacx aan de trainers van het laatstgenoemde bedrijf toevoegen. Je kan daar namelijk vanaf nu zogenaamde motion plates onderzetten, waardoor je fiets beweegt zoals hij dat op het asfalt doet.

In onderstaande video zie je hoe het in z'n werk gaat. De motion plates kosten 300 euro en zijn verkrijgbaar op de website van Garmin.

"Wielrenners, mountainbikers en andere fietsers zijn altijd op zoek naar manieren om een indoor fietstraining productiever en plezieriger te maken." zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. "Door multidirectionele beweging toe te voegen aan de Tacx NEO smart trainers met behulp van de Tacx NEO Motion Plates, is de fiets-ervaring dynamischer en natuurlijker dan ooit tevoren."