IOC: Geen 14-daagse quarantaine voor Spelen Tokio

Atleten die meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio hoeven van tevoren niet 14 dagen in quarantaine. Dat heeft het IOC vandaag bekendgemaakt. Wel is een negatieve PCR-test nodig.
IOC: Geen 14-daagse quarantaine voor Spelen Tokio

Atleten moeten hun temperatuur dagelijks meten voordat ze naar Japan afreizen en een negatieve PCR-test voor kunnen leggen. Via een mobiele app moeten deze gegevens worden gedeeld met de organisatie. De test mag niet ouder zijn dat 72 uur voor het moment dat ze afreizen. Dat staat in het Playbook dat het IOC heeft gepubliceerd. Dit is goed nieuws voor renners die de Spelen willen combineren met de Tour de France. Tussen de slotrit van de Tour en de Olympische wegwedstrijd zitten immers maar zes dagen.

Wanneer een atleet 14 dagen voor het afreizen naar Japan symptomen vertoont, mag hij of zij niet afreizen naar Tokio. Verder wordt opgeroepen om het aantal sociale contacten tot een minimum te beperken en de atleten moeten een lijst met contacten die ze denken te ontmoeten in Tokio voor kunnen leggen. Over dat laatste komt het IOC overigens nog met een update. Bij aankomst in Tokio of in het Olympisch dorp ondergaan de atleten een coronatest. Wanneer deze positief is, moet de betreffende atleet in isolatie.

Verder wordt er nog opgeroepen om geen winkels te bezoeken of gebruik te maken van transportmiddelen anders dan door de organisatie beschikbaar gesteld. Een uitzondering geldt wanneer er geen andere alternatieven zijn.

Laatste nieuws